Мауридес пред трансфер в Китай

Мауридес, голмайсторът на ЦСКА през сезона, не тренира с ЦСКА. Според слухове бразиецът е заминал за Китай, където се подготвя негов трансфер. От клуба не дават никаква конкретика по въпроса. Около обяд вчера Мауридес си пусна снимка във фейсбук с екипа на „червените“, под която написа „Аз се върнах!“

За втори път бразилецът прави подобно нещо. В първия случай бе, когато трансферът му в „Рапид“ (Виена) пропадна. Тогава ЦСКА очакваше да вземе 1,3 милиона евро. Чуха се най-различни причини за провалената сделка – високи изисквания на футболиста и наднормено тегло. Факт е, че след това Мауридес все по-рядко влиза в плановете на клуба. Откакто Любослав Пенев пое ЦСКА, нападателят е играл само пет минути срещу „Ботев“ (Враца). Една от причините да отпадне от групата срещу „Левски“ е, че в клуба има петима играчи с паспорти извън Европейския съюз. Пенев разчиташе на Али Соу, Евандро и Рафаел Енрике.

Ако Мауридес бъде продаден, проблемът няма да е толкова сериозен за ЦСКА. В атака „червените“ имат сериозни футболисти. Но от друга страна атомното нападение Мауридес – Кирил Десподов вече няма да е налично. Двамата вкараха половината от головете през есента. През лятото ЦСКА вече продаде прескъпо бразилец в Китай. За над 3 милиона евро в „Хенан“ премина Фернандо Каранга, който се превърна в най-големия любимец на феновете на „Българска армия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ