Мач на кило кръв и метър кожа

Мач на кило кръв и метър кожа. Този футболен жаргон описва най-добре предстоящото в сряда вечно дерби между „Левски“ и ЦСКА. Двата гранда се изправят в полуфинален реванш в турнира за купата на България. В първия двубой „сините“ се поздравиха с успеха след 2:0.

Всяко попадение във вратата на Витаутас Черниаускас може да влоши ситуацията в лагера на армейците. Въпреки пасива от два гола последните резултати в европейските клубни турнири показват, че те могат да бъдат наваксани. Видя се и в дербито между „сини“ и „червени“ в първенството преди седмица. „Левски“ пусна две попадения до 9-ата минута, а после ги върна за четвърт час. Дали отборите са си извадили поуки от това, ще поживеем още малко и ще разберем. Ясно е, че купата е една, а сламките - две. Те се държат от „сини“ и „червени“ в опит да спасят сезона.

За нас това е мачът на годината - каза за „Спортал“ вратарят Божидар Митрев, капитан на "Левски". - Нуждаем се от концентрация, за да успеем да свършим започнатото. Важно е, че имаме предимство, но не трябва да го мислим. Ще опитаме да запишем нова победа.“

Стамен Белчев, треньор на ЦСКА, призна, че не очаква неговият тим да има проблеми с мотивацията за реванша. Наставникът отиде дори по далеч в думите си, като заяви, че ако има такива футболисти в отбора му, то те просто не са достойни да играят при „червените”.

"За нас този мач е много важен - каза Белчев. - Направили сме си нужните изводи след двубоите, които напоследък изиграхме. Два или три гола пасив се наваксват. Трябва да бъдем компактни, за да можем да нямаме проблеми във фаза защита. Отпред съм сигурен, че ще вкараме голове, колкото ни трябват. Ако нямаш мотивация, когато носиш екипа на ЦСКА и играеш срещу „Левски“, значи не си за клуб като нашия."

Турнирът е последен шанс за спечелването на отличие през сезона и феновете на „сини“ и „червени“ разграбват билетите. Над 13 хиляди са продадените, като тенденцията показва, че в часовете до мача се продават най-много. Прогнозите са, че 25 000 привърженици ще дерат гърла от трибуните на „Васил Левски“.

Спас Русев, собственик на тима от „Герена“, заяви, че националният стадион е далеч от съвременните модерни съоръжения в Европа. Изказването на президента бе по повод ранените двама униформени служители от бомба самоделка миналата сряда.

Много собственици флиртуваха с ултрасите, предоставяха им се прекалено много права – каза Русев пред Нова. - Това доведе до изкривяване на тяхното поведение. Дали ще бъде наказван отбора с 3, 5, 10 или 15 мача, по никакъв начин няма да гарантира, че на следващия двубой няма да се случи отново. Трябва да се търси индивидуална отговорност на тези хора, които го правят. Държавата пък да подпомогне основните клубове в София, да изградят съвременна база. „Левски“ и ЦСКА са най-популярни и техните стадиони трябва да отговарят на всички изисквания.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ