Мащабни улични ремонти започват в Куклен

Зевзеци се заканиха да садят рози в дупките по улиците на града, ако не бъдат преасфалтирани

Инвестиционната програма в Община Куклен ще стартира с ремонт на 6 улици в града и част от пътя в района на хижа "Здравец", съобщи кметицата Мария Белчева. Ремонтите ще се извършат със собствени средства и с дарения от ВиК-Пловдив и КЦМ.

"За да се преодолее частично проблема с недостига на вода през летните месеци, ще се ремонтира улица "Стръмна", през която минава основен напорен водопровод", съобщи кметът Мария Белчева. Материалите и полагането на водопровода ще са за сметка на ВИК-Пловдив. На улицата ще бъдат ремонтирани тротоарите и ще бъде положен нов асфалт за сметка на общинския бюджет.

За сметка на ВиК ще се подмени водопроводът на ул. "Райна Княгиня", която е с дължина от 350 метра, а полагането на новия асфалт по нея ще е с пари от дарение на КЦМ. За цялостно довършване на квартала, ще се преасфалтира ул. "Латинка" и ще се подмени компрометирания участък по ул. "Бяла черква".

Ремонтни дейности чрез подмяна на пътни ивици ще бъде извършен на улиците "Бенковски", "Речна", "Плиска" и "Дружба", допълни кметицата, чието голямо хоби е отглеждането на рози. Местни зевзеци се заканиха, че ако не бъдат запълнени всички кратери и дупки по улиците на Куклен, ще започнат да ги запълват сами, но вместо асфалт ще садят в тях...рози.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони