Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Мая Манолова: В нормална държава депутатите вече щяха да са обсъдили референдума

Снимка: БТВ

Много е резонен въпросът защо поредното Народно събрание неглижира законопроекта за доброволчеството. Това заяви омбудсманът Мая Манолова по БТВ.

„Законопроект е внесен от седем-осем години и се правят опити да бъдат приети някои основни правила и защити на доброволците”, поясни Манолова и обяви, че тя лично ще се ангажира един от следващите приети законопроекти да бъде именно този.

Мая Манолова, беше избрана за съпредседател на обществения съвет, който ще реши как да бъдат разпределени събраните средства за Хитрино. „Ние сме длъжни по честен и прозрачен начин да разпределим парите, за да са спокойни хората”, каза по този повод тя.

И посочи, че се е възпротивила срещу идеята централизирано да бъде купувана бяла техника за жителите на Хитрино, защото това ще повдигне много въпроси относно разходването на парите. „Трябва да бъде направена индивидуална оценка на щетите на всяко домакинство, какво му е нужно, за да се възстанови нормалния живот”, каза Манолова.

„Първото решение на обществения съвет е 160 хил. лв. да бъдат дадени на община Хитрино, за да бъде организиран топъл обяд в следващите четири месеца за хората на терен”, поясни Манолова.

Омбудсманът поясни, че в средата на януари ще направи открита приемна в Хитрино, за да се срещне с всеки гражданин и да помогне на максимално много хора.

Омбудсманът коментира и темата за битката с арбитражните съдилища.

„След седем часово заседание на правната комисия, успяхме да убедим депутатите да приемат, и то на второ четене, предложенията за промени, които да забранят на частните арбитражни съдилища да съдят граждани”, изтъкна Манолова.

По думите й обаче арбитражните съдилища вече се насочват и към цели общини.

„Те бяха пробили и при депутатите, защото бяха внесени предложения от управляващи и опозиция, които обезсмисляха предложените от мен изменения и се наложи в рамките на седем часа да заседава правната комисия”, поясни Манолова.

Тя изрази недоумение защо след два месеца депутатите не са намерили време да се заемат с обсъждането на темата за референдума.

„3,5 млн. души гласуваха на референдума. Две трети от тях казаха „да” на смяната на системата. Във всяка една нормална демократична държава подобен вот щеше да накара народните представители да обсъдят вота на хората”, каза Манолова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Така е… И ако беше демокрация щяха вече да са си избърсали зaдника с него и забравили…

  2. мая кво се прави на ущипана мома,нали и тя преди не много време беше част от това безобразие!!

  3. Дупетатите в България са враг на народа, те си пазят евтините кифтаци и големото крадене, но ще се наденат на китек.

Отговорете