Мая Манолова: Подкрепата за мен означава да застанеш срещу модела на управление

Кадър от БНТ/Архив

"Решението да се кандидатирам за кмет на София узряваше бавно, това не е внезапен акт. Много направихме с моя екип в омбудсманството, но през последната година нашите усилия бяха буквално блокирани от властта". Това заяви пред БНТ кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

"Ценя подкрепата и на БСП, и на ДБГ, на "Движение 21", на "Път на гражданите", на АБВ, на всички неправителствени организации, на всеки гражданин - партиен или непартиен, защото това означава проявена смелост да застанеш срещу модела. Това са смели хора, които имат собствено мнение и искат промяна на управлението в София", обясни Манолова.

Според нея моделът, по който се управлява столицата е генерално сбъркан. "Публичните пари се харчат неефективно и се плаща на едни и същи хора", допълни тя и даде пример с последната обществена поръчка за сметопочистващите фирми в София, в която, по думите й, има по един кандидат.

"Столицата е мръсна, непочистена, контейнерите за боклук преливат. Това са ангажименти на сметопочистващите фирми. Моделът е, когато няма детски градини. Хиляди деца пораснаха в списъците за чакащи. Сега плащаме всяка година 36 млн. лв за обработката на боклук, а от следващата година ще се плащат още 15 млн. лв отгоре. Това са парите на столичани", заяви Манолова.

Според нея "ще има битка и състезание не срещу един кандидат, а срещу модела. Ще има балотаж между тези, които искат промяна и тези, които защитават статуквото. Няма да позволя нито едно междублоково пространство да бъде застроено, нито една градина, нито един парк"

Манолова е категорична, че не гледа на вота като на война. "Аз гледам на тази кампания като една възможност да извадим начина на управление в столицата на светло и самите граждани да се включат в управлението на града", обясни тя.

Коментари

Задължително поле