Мая Манолова получи имот в Монтана за изнесена приемна

Снимка: Архив

Омбудсманът Мая Манолова ще има постоянно действаща изнесена приемна в Монтана, за която получи разрешение за ползване на имот, намиращ се на втория етаж на административна сграда на пл. „Жеравица“ № 3. Досега имотът беше с предоставени права за управление от БНТ за нуждите на кореспондентски пункт, но е с отпаднала необходимост за ведомството. Помещението е с площ от 13,49 кв.

С друго решение правителството промени статута на поземлен имот в Петрич, управляван от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ от публична държавна в частна държавна собственост. Имотът е с площ от 1,4 дка. и трайно предназначение на територията : територия на транспорта, начин на трайно ползване : за железопътна гара, спирка. Промяната ще даде възможност за по-ефективното му управление в бъдеще или за извършване на разпоредителни действия и реализиране на допълнителни приходи.

Министерският съвет даде разрешение за продажба на част от сграда, собственост на „Български пощи“ ЕАД, в с. Рогозче, община Джебел. Продажбата ще стане на търг с пряко договаряне на съсобственика. Имотът не е необходим за изпълнението на основната дейност на „Български пощи“ ЕАД и не се използва за технологични или други дейности. Продажбата е продължение на финансовата политика на дружеството за понижаване на разходите и увеличаване на приходите на „Български пощи“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България