Мая Манолова слезе при миньорите в рудник "Бабино"

мая манолова

Омбудсманът Мая Манолова в 14 ч. днес слезе при протестиращите под земята трети ден миньори от рудник "Бабино". При пристигането си на портала тя обясни на протестиращите, че със социалните партньори е договорила създаването на контактна група, която от утре започва преговори с ръководството на "Въгледобив-Бобов дол", за да не бъде затварян рудникът, предаде БНТ, позовавайки се на БГНЕС.

Манолова слезе в забоите, за да го каже и на намиращите се вече над 54 часа под земята миньори. Същевременно протестиращите пред рудника събраха помощи от 740 лв. за храна на миньорите под земята, пенсионер от рудника купи хляб, обяд и вода за колегите си, които вече трети ден са в забоите.

След като Манолова слезе в рудника, протестиращите отвън бяха сигурни, че колегите им няма да излязат, просто ще стоят докато не им се изплати всичко дължимо. Това са ваучерите за храна за 7 месеца, както и заплатите за август и септември. Защото знаят, че съдбата на рудник "Бабино" е предрешена-ще последва тази на мина "Черно море", която бе затворена, а работещите в нея все още не са си получили заработеното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България