Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Варна домакинства за втори път състезание по медиация за ученици

Масови случаи на експлоатация на българчета в Солун

Топ полицай от Сливен става зам.-директор на МВР в Ямбол

Фен на Лейди Гага я събори от сцената (ВИДЕО)

Инспекторатът към ВСС влезе в Мрежата на европейските служби за съдебна инспекция

Приключи протеста на миньорите в Бобов дол, директорът на рудника подаде оставка

Стачката на миньорите от Бобов дол приключи снощи, след като те прекараха три денонощия под земята с настояване да получат заплатите си. Омбудсманът прекара с тях под земята близо осем часа, като гарант да бъдат изпълнени исканията им.

„Съдбата на рудник „Бабино”, миньорите и техните семейства е под въпрос. Затова съм тук, защото обещах, че няма да изчезна по други задачи”, заяви  Мая Манолова пред БТВ.

„Настоявах първо миньорите да получат заплатите си и тогава да излезем, защото рискувахме да бъдем излъгани”, категорична е Манолова. Тя допълни, че ще настоява до последно исканията на миньорите да бъдат изпълнени и да се започнат разговори за запазване на рудника.

По време на протеста миньорите, останали в мината, получиха заплахи от ръководството, че ще бъдат съдени заради действията си. Късно вечерта директорът на рудника Красимир Чаврагански беше заплашен с линч и само охраната на рудника го спаси миньорите да не нахлуят в кабинета му.

След това Чаврагански подаде оставката си, заради създалото се напрежение.

Миньорите ще получат заплатите си за месец август и премии, а от социалното министерство обещаха всяко семейство да получи еднократна финансова помощ.

Здравето на всички миньори, прекарали три денонощия под земята, е стабилно. Всички са много изтощени, но се върнаха в мината, за да се срещнат отново с Мая Манолова и да обсъдят с ръководството бъдещот на рудника.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.