МВнР: България не е уведомявана от ОАЕ Васил Божков да е освобождаван от ареста

България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Това съобщават от външно министерство във връзка с появили се информации, че бизнесменът е освободен от ареста.

Васил Божков избяга от България в началото на месец февруари и по-късно беше задържан в Обединените арабски емирства. Главният прокурор Иван Гешев съобщи тогава, че подготвят документи, за да поискат екстрадицията на бизнесмена.

България и Обединените Арабски Емирства нямат договор за правна помощ. Затова екстрадирането на Васил Божков оттам може да стане много бързо, може да се забави във времето или да не се случи въобще, обясни за bTV бившият ни генерален консул в Дубай Милен Керемедчиев.

На Васил Божков са повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Божков е разследван и за убийства, принуди и изнасилвания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България