Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

Полицията разследва жестоко убийство във Варна

Изнесоха опасния серовъглерод от „Химко“ извън страната

Лекари от „Пирогов” преглеждат с 5G връзка Технологията позволява дистанционни високоспециализирани консултации

Еврокомисар проверява казуса с партийните субсидии

Увеличават бюджета за национална туристическа реклама Браншът иска нови визови режими за турци и рунаци

Тим от Китай прави Бейл №1 в света по пари

Роналдо зарадва свой фен в Сингапур

1200 лева глоба за побой след засичане Таксиджия нанесъл телесни повреди на бизнесмен

Депутатът от БСП Явор Божанков: Зам.-губернаторът на Велико Търново Детелина Борисова с имоти на занижени цени

Колони от автомобили чакат да влязат у нас на ГКПП Гюргево – Русе

24 участници в битка за 200 000 лв. в „Игри на волята: България“ Снимките на новото приключенско риалити предаване започнаха

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Съдят бивш директор на домове за възрастни хора в Монтанско

Осем души от бандата, подготвяла убийства срещу магистрати, се признаха за виновни

МВнР към българите в Индия: Започна мусонният период, следете прогнозата!

Мусонният период в Индия (юли – септември) започна с интензивни валежи в южната част на страната. Непрестанният дъжд наводни много части на финансовата столица Мумбай. Отменени бяха 203 редовни полетам съобщават от пресцентъра на външното ни министерство. Съобщава се за 24 загинали при пробив в язовирна стена в предградие на Мумбай и други 14 жертви на проливните дъждове в останалата част от щата Махаращра.

Според прогнозите на Индийската метеорологична служба (India Meteorological Department – IMD), през следващите два дни мусонът ще се придвижи на север към щатите Раджастан, Утар Прадеш, Хариана и Делхи.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в или пътуващи за Индия през мусонния период (юли – септември), да проявяват повишено внимание и да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, за който планират да пътуват. Препоръчително е да се следят местните медии, да се държи връзка с туристическата компания, хотел или къща за гости и да се следват съветите на местните власти.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при извънредна ситуация и в извън работно време на тел.: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.​

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.