„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

МВнР: Нацистката символика и расизмът нямат място в нашата страна

Министерството на външните работи изразява своето силно възмущение по повод провелата се на 21 април т.г. в София среща на представители на крайнодесни организации от страната и чужбина. Като груба провокация и посегателство срещу морала на българското общество и историята на българската държава се разглеждат разлепените некролози и афиши на Адолф Хитлер в различни градове у нас, както и вандалското оскверняване с нацистка символика на паметници и публични сгради. Това се посочва в позиция на МВнР, разпространена от пресцентъра на ведомството.

За пореден път, по най-категоричен и остър начин, осъждаме всички подобни действия, активно прокламиращи ксенофобски, антисемитски и расистки послания. Такива цинични прояви нямат място в нашата страна и не отразяват ценностната система на нашия народ, който винаги се е противопоставял на фанатизма и екстремизма във всяка една тяхна форма, посочват от Външно.

През уикенда няколко населени места осъмнаха облепени с некролози на Адолф Хитлер.

Изповядването на ненавистническа идеология, заедно с нейните проявления, следва да бъде акт преследван с абсолютната строгост на закона. Това е съвместен ангажимент на цялото българско правителство и компетентни институции, в който МВнР е влагало, влага и ще продължи да влага максимални усилия, за да се противопостави на всички възможни форми на антисемитизъм, ксенофобия, расизъм и език на омразата, както в страната, но така също и чрез активно сътрудничество в рамките на процесите на европейската и световна сцена, се казва в позицията.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници призоваваме да бъдат защитавани основните европейски ценности като зачитането на човешкото достойнство, свободата на личността и правата на човека. Красотата на българския народ произтича от неговото многообразие – културно, религиозно и етническо, което той е съхранил във вековете на своето съществуване и не следва да бъде позволявано на нищо и никой да го петни и руши. Всички действия и демонстрации, насаждащи омраза и нетолерантност, са несъвместими с нашето разбиране за цивилизованост и демократичност на едно общество, посочват от МВнР.

Българското правителство ще продължава да създава необходимите предпоставки за среда, освободена от всички прояви на дискриминация, включително чрез съвместната си работа с международните организации, като ЕС, ОССЕ, Съвета на Европа и ООН за предприемане на общи постъпки за противодействие на тези негативни явления и с цел насърчаването на взаимно уважение, разбирателство и толерантност.

МВнР изразява силната си подкрепа за работата на компетентните правоохранителни органи и се надява отговорните за разпространяването и демонстрирането на човеконенавистническа идеология да бъдат навременно установени и да понесат цялата строгост на наказанията произтичащи от българското законодателство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Ето-тази позиция е близо до националното предателство.За да се харесат на европейците и на комшиите-бившите ни душмани-„родните“политици са готови дори да заложат БЪЛГАРИЯ!Не еднократно най-висшите ни политици демонстрираха открита любов към мюсюлманите,без да помислят за своя народ.Не може да говориш за някакви символи на отишла си безвъзвратно в миналото идеология,като вчера бяха убити над двеста души и то както винаги от мюсюлманите!!!От страх да не ги обидят „нашите“политиканстващи И.Д.И.О.Т.И използват изкуствени думи като „радикален ислям“,“роми“…без да си дават ясен и конкретен израз на умишлено усложнените понятия!А нещата са ясни.Врагът -също.

  2. Правилна реакция на правителството. Ся да видим дали ще вземат мерки срещу следващия натовец или американски генерал, който дойде „на посещение“ или ще му оближат задника…

  3. На скоро на две българчета деца на мой близък бяха отказани помощи със мотива че не са мангали това е нарушаване на правата.

  4. Не нацистката символика, а масонските организации са заплаха за страната. Точно тези уроди и предатели да говорят за християнски ценности…

  5. И масоните са опасни.Те дори са в правителството.И парламентът ни е пълен с подобни утрепки.Но най-голяма опасност носи исляма.Това не е религия , а тероризъм!Всички изроди,които изповядват тази свинщина са боклуци!Хитлер отдавна вече е в историята и неговия националсоциализъм не вреди на никого!Вредят ни всички мюсюлмани.Никой от тях не е патриот и мрази страната ни.Какво ме плашат някакви си нацистки символи?Плашат ме рязаните изверги и вярата в аллах!Те мразят света и се опитват да го разрушат.Защото мюсюлманите не могат да творят добри дела,а само злини!!!

  6. Статията е като излязла от перото на журналист от 50 – те години на XX век.По същият начин,високопарно,надуто,присъщо на комунистическите лакеи,липсва само съзидателната роля на партията – кърмилница.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.