МВнР на Иран: Разговорите за нова ядрена сделка са нелепи и абсудрни

Снимка: Архив

Разговорите за нова ядрена сделка с Иран, която би била по-добра от съществуващата, са нелепи. Това, както предава телевизионния канал Al Mayadeen, са заявили в сряда от Министерството на външните работи на Ислямската република, предава ТАСС.

„Да говорим за ново ядрено споразумение, което би било по-добро от сегашното, е нелепо и абсурдно“, отбелязаха от ведомството, като подчертаха също, че Техеран „приветства диалога с Европа ако бъдат гарантирани интересите му в ядрената сфера“.

По-рано министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф пусна съобщение в „Туитър“, в което посочи, че Техеран ще даде окончателното си решение във връзка с излизането на САЩ от него след дипломатически контакти със съхраняващите участието си в него държави. „В отговор на постоянните нарушения на ядрената сделка от страна на САЩ и излизането им от него, в съответствие с указанията на президента Хасан Роухани, аз ще предприема дипломатически усилия, за да изясня дали останалите участници в СВПД (Съвместния всеобхватен план за действие) ще обезпечат изцяло интересите на Иран. След това ще определим нашия отговор“, написа Зариф.

Във вторник президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че Вашингтон излиза от ядреното споразумение с Иран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия