МВнР предупреждава за интензивен трафик от Западна Европа към България през Сърбия

Снимка: Архив

За очакван много интензивен трафик от Западна Европа към България през Сърбия, предупреждават от Министерството на външните работи. Причината е въвеждането на "отворена система" за плащане на пътни такси по новооткрития участък от магистралата между градовете Димитровград и Ниш от първи януари догодина.

Тя ще е приложима за превозните средства, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в обратната посока.

"Отворената система" за таксуване на автомобилите, преминаващи по новооткрития участък от магистралата между Димитровград и Ниш, ще бъде 190 сръбски динара в едната посока за леки автомобили. Това прави около 1,60 евро. Микробусите ще заплащат по 280 динара или около 2,40 евро. За автобусите таксата е 500 динара, а за товарните автомобили - 1 120 динара, което е под десет евро.

Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта, допълват от Министерството на външните работи. Оттам предупреждават и за интензивен трафик по Коледна и Нова година и призовават всички, които са избрали Сърбия за празниците, да следят актуалното състояние на трафика от страницата на Автомобилния съюз в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България