МВР взема мерки за регулиране на трафика в страната

Сняг затруднява движението при проходите Рожен и Петрохан

Заради снеговалеж, в момента е затруднено движението при прохода Рожен, натоварено е и на Петрохан, съобщиха от пътната агенция.

МВР предприе мерки при евентуален натоварен трафик по пътищата днес да осигури патрули, които да регулират движението, съобщи главният инспектор Владислав Павликянов от "Пътна полиция" и уточни:

"Във връзка с очакван интензивен трафик след поредица от почивни дни е създадена организация за осигуряване безопасността на движението по основните пътни артерии в страната. Осигурени са достатъчно сили, като екипите следят пътната обстановка и при необходимост ще се включат за подпомагане на трафика. Към момента обстановката е спокойна. Натоварено е движението на магистрала "Хемус" в района на тунел "Витиня" посока град София, където се е образувала колона от автомобили. На място има екипи на "Пътна полиция", които при нужда ще пренасочват трафика по път 11, т.нар. стар път".

До 20 ч. е ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища - с. Ребърково - Ботевград, Благоевград - граничен пункт „Кулата“, пътен възел „Коритна“ - Велико Търново - Шумен, Русе - Велико Търново, граничен пункт „Калотина“ - София, околовръстния път на София и пътищата Варна - Бургас и Бургас - Царево.

За улеснение на трафика през Владая през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София по пътя Е-79.

Девет тежки катастрофи с един загинал и 13 ранени са станали от 21 до 25 декември в страната, съобщават още от полицията.

Коментари

Задължително поле