САЩ: Атаката срещу саудитските петролни обекти е от Иран

Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

МВР дава 5 млн. лева за бензин на патрулките в акцията срещу битовата престъпност

Успяхме до края на миналата година да приключим процедурите за зимните униформи. Обувките би трябвало вече да се раздават. Всичко, което бе планирано през 2016 г е финализирано,  дадени са акредитиви и очакваме до месец и половина поръчаните униформи да бъдат раздавани на служителите. Това заяви във вторник във Велико Търново министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя обясни,че през последните години е имало големи трудности с приключването на този род обществени поръчки заради даването право автоматично фирми на инвалиди да печелят тези изпълнения.

Министър Бъчварова посети Областната дирекция на МВР в старата столица, за да обяви ресурсите, които влизат в областта по акция „Битова престъпност“, която е на стойност 5 млн. лв. Бъчварова похвали работата на дирекцията след кратък анализ на фактите с ръководството. За миналата година във Великотърновска област са извършени около 250 престъпления по-малко, регистрираните са малко над 2000, а разкритите 1716. Кражбите са били 1472, но по-голяма част от тях са разкрити.

По време на визитата на министър Бъчварова стана ясно, че ще се назначат 14 сътрудници на МВР с конкурс, които ще са бивши полицаи и бивши военни. Те ще заемат мястото на 14 полицаи, които ще бъдат изкарани на улицата и по селата, където има нужда от присъствие на униформени.
„Освен това в „боя“ с битовата престъпност влизат и 7 колеги, които до сега бяха командировани на границата“, допълни директорът на ОД на МВР във Велико Търново ст.ком. Димитър Машов.

Новите автомобили за дирекцията ще бъдат 9, които ще се разпределят във всички общини, а за областната структура те ще бъдат три.

„Ние сме осигурили тази операция на МВР с допълнителните средства от 5 млн. лв.,което изобщо не е малко. Става дума за допълнително гориво на автомобилите, което вече е разпределено. Дава се гориво средно на ден за още 200-230 км. на една кола. Сътрудниците по охраната няма да имат полицейски функции, такива ще имат новоназначените полицаи да селата. Предстои и предоставянето на новите автомобили до месец-два по тази операция на това правителство“, каза Румяна Бъчварова.

Тя подчерта, че от 2008 г. на МВР не са раздавани нови возила .Според нея операцията „Битова престъпност“ е в ход и няма причина тя да бъде спряна освен извънредно обстоятелство каквото би могло евентуално да бъде решение на нейния заместник в служебния кабинет, който би могъл да отмени нейна заповед, но тя се надява това да не се случи. Министър Бъчварова е категорична, че следващият кабинет получава МВР в един добър вид и без задължения и така полицията ще може да се съсредоточи най-сетне върху преките си задължения за борба с престъпността.

На въпрос как ще коментира спрягания за вътрешен министър в бъдещия служебен кабинет Богомил Бонев, Бъчварова каза,че може да коментира,когато има назначение.Тя се надява нейният наследник да е добър професионалист и свестен човек.

„На полицията трябва да се даде шанс да си върши работата и да не се въвлича в политически интриги и ненужна риторика“, каза още Румяна Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. МВР .. колко милиона дава да се борят със престъпниците който за .. 28 . години ограбиха България , колко дава , стига сте гонили гладните хора , България нали е социална държава , затворите са пълни със гладни , и нещастни хора , МВР .. не знай ли че много хора нямат работа , нямат помощи , нямат пенсии , нямат никакъв доход , нямат дом , така ги докара социалната държава България , за да не умре , той краде за да живей , МВР .. какво става със престъпниците който за . 28 . години ограбиха българския народ , всяко село , град , знае кой го ограби , само .. МВР .. не знай .. ха . ха .ха .ха .ха .ха . ако знай , няма да има рана пенсиа , и . 20 . заплати , и пак на работа .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.