МВР издирва един от извършителите на грабежа в „Люлин“

Двама рецидивисти са задържани за обира в „Люлин“. Третият от тях успял да избяга, след като при задържането ранил служител на реда. Обявен е за общодържавно издирване.

Полицията издирва К. П. /42 г./- с прякор Мраморския, за извършено от него престъпление на територията на столицата. Той е оказал яростна съпротива при задържането, ранил е единия от полицаите и е успял да избяга.

Операцията е реализирана от служители на сектор „Грабежи“ при ГД „Национална полиция“ и на отдел „Криминална полиция“ при СДВР, под ръководството на СГП, съобщиха от МВР. Оперативните действия започнали в ранните часове на 11 декември на територията на София. Те са предприети непосредствено след сигнал за грабеж в столичния квартал „Люлин“ и извършен на място оглед.

По първоначални данни в престъплението са участвали четирима маскирани мъже. Двама от тях проникнали в офиса на фирмата, намиращ се на втория етаж на сградата. След сила и заплаха към охранителя на фирмата, те отнели метална каса с 10 000 лева, и я са я изнесли през прозорец на същия етаж. Другите двама я поели и натоварили в откраднат автомобил.

СДВР издирва Мраморския

МраморскияВ хода на операцията са установен трима от извършителите на престъплението. Задържани са С.И. /42 г./, криминално проявен и осъждан, и Н.И. /41 г./- криминално проявен и осъждан у нас, и в други страни от ЕС. Третият - К.П. /42 г./ с прякор Мраморския, оказал яростна съпротива при задържането, ранил един от служителите на реда и успял да избяга. Той е обявен за общодържавно издирване. До момента се укрива. От МВР призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, да сигнализират на тел.112 или в най-близкото районно управление на МВР. могат също така да изпратят лично съобщение на профила на СДВР във Фесйбук. Анонимността им е гарантирана!

В рамките на проведените процесуално-следствени действия на адреси, обитавани от тримата, са открити множество доказателства, сочещи съпричастността на тримата към грабежа, както и към други кражби, извършени на територията на столицата и страната. Намерен е и автомобилът, с който са превозвали откраднатата каса, установено е, че той е бил с номера от друга кола, за която няма данни да е противозаконно отнета. Според събраните до този момент данни, само за последните две седмици, групата е реализирала „печалба“ от 160 000 лева.

Софийска градска прокуратура е привлякла С.И. и Н.И. като обвиняеми за извършения грабеж от офис на фирма в София. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Подробности по разследването оповестиха старши комисар Константин Димитров, зам.-директор на Главната дирекция „Национална полиция“ , старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, Емилия Русинова, градски прокурор на София и Зорница Таскова, говорител на Софийската градска прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право