Джеймс Матис: Изправени сме пред все по-голяма заплаха от ревизионистки сили като Китай и Русия

Правителствена парализа в САЩ, в Сената не се споразумяха за бюджета

Сергей Лавров: Ядреното споразумение с Иран няма да оцелее, ако САЩ се оттеглят от него

Хиляди младежи протестираха в Будапеща с искане за образователна реформа

Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

МВР изкарва 20 000 полицаи за охрана на изборите

Снимка: Архив

Около 20 000 полицаи ще имат ангажимент към охраната на изборите, съобщиха от МВР, уточнявайки, че това е почти целият им ресурс.

„13 069 служители ще бъдат ангажирани пряко с охраната на секциите. След като се сменят, не по-малко от 20 000 души ще имат ангажимент за това“, каза заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров на брифинг във връзка с предприетите действия от МВР за обезпечаване на сигурността на вота. Той отбеляза, че целият ресурс на МВР ще бъде включен в охраната на изборния процес.

„Създадена е необходимата организация относно осигуряването на реда по време на провеждането на изборите. Във всяка една главна и областна дирекция ще има оперативни щабове, които се ръководят от директора на областната дирекция“, отбеляза Гребенаров.

„Има изградени 31 РИК в страната, като в Пловдив са 2, а в София – 3. Изборните места са 7 062 със 12 249 изборни секции, 162 са подвижни. 276 са временно разкрити в места за лишаване от свобода, лечебни заведения и домове за стари хора. Възможно е те да се намалят и увеличат при необходимост. Осигурена е денонощна охрана на секциите в събота, а служителите ще участват в транспортирането на изборните материали до съответните комисии“, разясни той.

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов посочи, че на територията на София ще функционират общо 1581 избирателни секции, 8 от тях подвижни, в 291 изборни места. По думите му три РИК ще бъдат разпределени в зала „Универсиада“ и в зала „Арена Армеец“.

„Създадена е организация на база на предишен опит минимално да се затрудни движението в столицата“, увери той.

„Започна официалното закриване на кампанията, към момента обстановката е абсолютно спокойно и не са получени сигнали за нарушения в хода на изборите“, съобщи още ст. комисар Маринов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.