Цацаров: МВР и прокуратурата да мобилизират усилията си срещу черния пазар на насипен тютюн

Труд/ архив
Сотир Цацаров

Търговията с насипен тютюн изисква съсредоточаването на усилията на МВР и прокуратурата. Това е един изцяло черен пазар, който най-често оперира с доставки от врата до врата. Той функционира много интензивно, коментира главният прокурор Сотир Цацаров по време на срещата с премиера и тютюневия бранш.

Относно рекламата на тютюневите изделия всички сме наясно, че цигарите са опасни за здравето. Тази реклама трябва да показва съвсем ясно опасността от тютюнопушенето. Ако подобно нещо се прави, то трябва да се прави без лицемерие. Ако заключим цигарите в каси по супермаркетите и не ги показваме, защо щандовете за алкохол се показват. Ако правим нещо, трябва да го правим с равна мяра за всички, не трябва да се ощетява единият сектор, а другият - не. Колкото са вредни цигарите, толкова е вреден и алкохолът“, категоричен бе главният прокурор.

„За мен проблемът с начина на търговия на насипен тютюн е много силен и прокуратурата и МВР трябва да обърнат много голямо внимание на това“, каза още Цацаров.

Коментари

Задължително поле