Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

МВР и румънската дирекция „Антикорупция“ със съвместна кампания по граничните пунктове

В Русе днес беше поставено началото на кампанията на Министерството на вътрешните работи срещу корупцията по граничните пунктове. Тя се провежда съвместно с румънската Главна дирекция „Антикорупция“, предаде БНР.

На граничния пункт „Дунав мост“ при Русе днес бе даден стартът на кампанията „Остани чист. Кажи не на корупцията“, която е инициатива на МВР, но е подкрепена от антикорупционните служби на съседните ни страни – Румъния, Северна Македония, Сърбия и Гърция. На гражданите, които преминаваха през пункта, бяха раздадени анкетни листи, в които анонимно можеха да посочат дали са били принуждавани да плащат нерегламентирано, за да преминат по-бързо границата или да спестят проверки:

„Посланието е към обществото, че трябва да е нетърпимо към тези прояви. Всеки един наш гражданин – не само български, и румънски, и на Европейския съюз, и всички граждани, трябва да знаят както своите права, така и своите задължения. Само единната политика за противодействие на корупцията може да ни доведе до успех“, каза старши комисар Румен Ганев – ръководител на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР и допълни, че за последните 10 години 700 служители на МВР са получили осъдителни присъди, като част от тях са за корупция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.