МВР предупреждава за кражби по време на празничното пазаруване

Снимка: Архив

Не носете телефони, пари и документи във външни джобове, съветват от полицията

По време на пред празничното пазаруване в големите търговски обекти, в заведенията и в превозните средства на масовия градски транспорт се извършват голям брой джебчийски кражби, съобщават във фейсбук страницата си от СДВР Столична Полиция.

Бъдете бдителни към личните си вещи и не носете телефони, пари и документи във външни джобове, съветват от полицията.

Най-често кражбите стават от оставени без надзор в обектите дамски чанти или от носени през рамо отворени такива, когато нямаме пряк визуален контакт върху тях, тъй като вниманието ни е привлечено в избор на стоки и услуги.

В заведенията се извършват джебчийски кражби на лични вещи, пари и документи от оставени връхни дрехи на облегалките на столове и от закачени на закачалките дрехи.

В градски транспорт в повечето случай се отнемат лични вещи от външните джобове на връхните дрехи, или от чантите преметнати през рамо, като извършителя е в близост до “жертвата” и използва натовареността / блъсканицата / в превозното средство като прикритие.

Джебчийската кражба се извършва от едно лице, прикривано или подпомагано от други лица, като броят им може да бъде различен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право