МВР разби печатница за фалшиви дипломи

Снимка: Архив

Криминалисти на РУ-Казанлък неутрализираха престъпна дейност, свързана със съставяне и разпространение на фалшиви дипломи, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е проведена на 22 август т.г. В района на с. Шейново полицаите спрели за проверка лек автомобил „Пежо“ и при последвалото претърсване в него открили 10 неистински дипломи за завършено основно образование. Веднага бил задържан шофьорът – 45-годишен мъж, а в рамките на процесуалните действия в дома му били намерени и иззети множество ксерокопия на лични карти, снимки на лица и компютърни конфигурации.

В хода на операцията криминалистите претърсили офис и жилище в града, собственост на 39-годишен местен жител. Оттам те иззели печати на учебни заведения, ксерокопия на лични карти, компютърни конфигурации и магнитни носители на информация. Мъжът също бил задържан

От проведените до момента оперативно-издирвателни действия е установен и техен съучастник – 33-годишен мъж, който е отведен в полицейския арест.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.308, ал.2 от НК, работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право