МВР разследва 75 сигнала за нарушение на изборните права

Задържаха 25 души при спецакции в Добрич и Стара Загора

МВР разследва 75 сигнала за нарушение на изборните права, а образуваните до момента досъдебни и бързи производства за такива престъпления са 19. Получени и отработени са и 24 сигнала за административни нарушения във връзка с изборния процес. Това съобщи във Варна главният секретар на министерството главен инспектор Петър Тодоров. Спецоперациите за пресичане на търговията с гласове и на т.нар. корпоративен вот, които започнаха в края на август, ще продължат до изборите, добави той. Днес акции с участието на полиция, жандармерия и инспектори от НАП и БАБХ се провеждат в две области.

В Стара Загора са задържани 12 души, трима от които са били обявени за общодържавно издирване. При масираните проверки са образувани са 8 досъдебни производства за наркотици, за шофиране след употреба на дрога и алкохол и за кражби, отчете Тодоров. В Добрич производствата са 9 и са за идентични престъпления, а задържаните са 13 души.
Главният секретар на МВР предупреди, че засилен контрол ще има и в деня на изборите.  

В пълна готовност са и катерите и корабите на Гранична полиция, които на 22 септември спасиха в бурното море край Шабла 38 мигранти, сред които 7 деца и едно бебе на 2 месеца. Групата от сирийци и афганистанци пътувала от Турция към Румъния с 8-метрова лодка. „Подобен опит за нелегално пресичане на границата по море не сме имали отдавна“, коментира гл. инспектор Тодоров.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право