Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

МВР си поръча наблюдателно оборудване за хеликоптер на Гранична полиция за над 4 млн. лв.

Хеликоптерът на Гранична полиция, за който МВР поръчва оборудването за наблюдение. Снимка: Архив на "Труд"

МВР обяви днес обществена поръчка по процедурата договаряне без предварително обявление за доставка и монтаж на обзорно сензорна система за наблюдение на хеликоптер с прогнозна стойност 4 262 861.68 лв. без ДДС.

Поръчката е с най-подробно описание:

Доставка и монтаж на 1 брой обзорно сензорна система (ОСС) за хеликоптер, включваща: 1. електро-оптична наблюдателна система модел FLIR Systems Star Safire HD или еквивалент с подобни характеристики; 2. цифрово устройство за HD видеозапис – Saab 5836 CR или еквивалент с подобни характеристики; 3. система за предаване на кодиран HD видеосигнал от ОСС към наземни станции модел ECS HD Aircraft Downlink System (1,3 1,6 MHz) или еквивалент с подобни характеристики; 4. конзола за оператора на ОСС, оборудвана с един TFT LCD цветен матов HD дисплей с минимален размер 20 инча и пултове за управление на електро-оптичната система, устройството за видеозапис и системата Down Link.

Мотивът за избора на процедура е, че хеликоптерът на Гранична полиция А109Е с борден знак 511 е с подготовка за монтиране на ново оборудване, проектирано и изработено за точно определени компании – Leonardo Helicopter Division и FLIR Systems Inc.

Поръчката е съфинансирана по споразумението за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници“ на Фонда „Вътрешна сигурност” на ЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пладнешки обир!!! В Испания има десетки хеликоптери оборудвани с такива камери,цената им е 175000 евро едната!!! wescaam pegasus !! Канадско-Испанска разработка! Съд и разстрел за тези крадци!!! 4 милиона лева ???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.