Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

МВР си поръча наблюдателно оборудване за хеликоптер на Гранична полиция за над 4 млн. лв.

Хеликоптерът на Гранична полиция, за който МВР поръчва оборудването за наблюдение. Снимка: Архив на "Труд"

МВР обяви днес обществена поръчка по процедурата договаряне без предварително обявление за доставка и монтаж на обзорно сензорна система за наблюдение на хеликоптер с прогнозна стойност 4 262 861.68 лв. без ДДС.

Поръчката е с най-подробно описание:

Доставка и монтаж на 1 брой обзорно сензорна система (ОСС) за хеликоптер, включваща: 1. електро-оптична наблюдателна система модел FLIR Systems Star Safire HD или еквивалент с подобни характеристики; 2. цифрово устройство за HD видеозапис – Saab 5836 CR или еквивалент с подобни характеристики; 3. система за предаване на кодиран HD видеосигнал от ОСС към наземни станции модел ECS HD Aircraft Downlink System (1,3 1,6 MHz) или еквивалент с подобни характеристики; 4. конзола за оператора на ОСС, оборудвана с един TFT LCD цветен матов HD дисплей с минимален размер 20 инча и пултове за управление на електро-оптичната система, устройството за видеозапис и системата Down Link.

Мотивът за избора на процедура е, че хеликоптерът на Гранична полиция А109Е с борден знак 511 е с подготовка за монтиране на ново оборудване, проектирано и изработено за точно определени компании – Leonardo Helicopter Division и FLIR Systems Inc.

Поръчката е съфинансирана по споразумението за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници“ на Фонда „Вътрешна сигурност” на ЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пладнешки обир!!! В Испания има десетки хеликоптери оборудвани с такива камери,цената им е 175000 евро едната!!! wescaam pegasus !! Канадско-Испанска разработка! Съд и разстрел за тези крадци!!! 4 милиона лева ???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.