МВР започва полицейска операция за контрол на товарните автомобили

Снимка: Архив

Служители на Главна дирекция „Национална полиция“ ще проведат двудневно обучение и практическо занятие за противодействие на трафика и миграцията.  То ще се състои на 7 и 8 декември 2016 г. Организира се връзка с изпълнение на дейностите по Компонент 4 „Трафик“ от подписан Меморандум за разбирателство и полицейско сътрудничество между България и Нидерландия (Холандия). Това съобщават от вътрешното министерство.

В него ще участват служители на „Пътна полиция“, „Криминална полиция“ при СДВР, ОДМВР-Перник и ОДМВР-София. Темата на обучението е „Подкрепа за разследвания, по-специално на миграцията и произтичащата от нея престъпност, разследвания, както и съвременни практики при осъществяване на всеобхватен контрол, използвани от холандската полиция“.

В рамките на обучението, на 8 декември 2016 от 9:30 часа до 12:15 часа, ще се проведе специализирана полицейска операция по контрол на товарните автомобили на територията на СДВР. Тя ще се състои на пътя София-Калотина (път I-8) в посока Сливница, на паркинга на „Метро 2“. В нея ще участват служители от Министерствата на вътрешните работи на България и Холандия, Агенция „Пътна инфраструктура“, ИА „Автомобилна администрация“ и Агенция „Митници“.

Действията на екипите в този ден и час ще могат да бъдат отразени от медиите, допълват от МВР.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България