МВР съветва: Не споделяйте информация във Фейсбук дали и къде ще пътувате, крадците дебнат

Снимка: Архив

Полицията съветва да сме по-внимателни по празниците, защото зачестяват кражбите. Органите на реда предупреждават хората да бъдат особено съобразителни, ако има предстои да отсъстват от домовете си, съобщават от МВР.

С цел предотвратяване на домови кражби и опазване на личното имущество от СДВР припомнят на столичани някои основни правила: не обявявайте публично и не споделяйте информация в социалните мрежи за намерение за пътуване и местонахождението си; в случай, че забележите съмнителни хора около домовете на отсъстващи съседи, подайте своевременно сигнал в полицията. Експертите не препоръчват да се предприемат самостоятелни и необмислени действия, често те могат да бъдат опасни. Подаденият навреме сигнал в полицията за съмнителни хора или багаж до голяма степен може да помогне за установяването и задържането на извършители на престъпления, както показва практиката напоследък през празничните дни, съобщи заместник директорът на СДВР ст. комисар Борислав Борисов.

Във връзка с тържественото честване на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, СДВР предприема мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите по време на организирания тържествен парад на пл. „Княз Александър I“. Желаещите да наблюдават парада ще бъдат пропускани през специално изградени контролно- пропускателни пунктове. В периферията на мястото, определено за зрители, ще е разположена и тежкотоварна техника с превантивна цел, поясни заместник директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов.

Пътна полиция засилва и контрола за движение на превозни средства във връзка с предстоящите празнични дни. В периода от 16 до 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища. Създадена е организация за реверсивно движение на стария път за Перник - днес са осигурени две ленти за движение в посока изход от София при Владая, а на 8 май - двете ленти ще са отворени в посока вход към София. При необходимост светофарните уредби ще бъдат спирани  и по натоварените участъци движението ще се регулира ръчно. Активно присъствие на полицейски екипи ще бъде осигурено за регулиране и контрол на движението на най-натоварените и конфликтни пътни участъци в дните с очакван интензивен трафик., съобщи комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ - СДВР.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България