МВР с масови проверки по пътищата заради катастрофите в последните дни

Снимка: Архив

Няма загинали при катастрофи през изминалата нощ у нас, след като от снощи МВР започна операция в цялата страна за контрол на движението по пътищата. Но при инцидент в София тази сутрин жена бе откарана в „Пирогов“ с опасност за живота, след като бе блъсната на трамвайна спирка.

Причината за акцията са зачестилите катастрофи през последните дни, включително с деца.

Операцията се провежда на територията на всички областни дирекции на МВР в страната. По заповед на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов полицейските автомобили трябва да се движат с включени лампи, за да респектират водачите на пътя.

Заради акцията на МВР по пътищата у нас са изкарани и допълнителни патрули, като на места са повикани и служители, които са в почивка. Действията се контролират от директорите на областните дирекции на МВР в страната и лично от главния секретар на МВР.

В същото време от „Спешна помощ“ обясниха пред „Хоризонт“, че рано тази сутрин жена е била блъсната на трамвайна спирка близо до Лъвов мост. Състоянието на жената е тежко и тя е откарана в болница „Пирогов“ с опасност за живота. Причините за инцидента се изясняват.

Очаква се акцията на МВР да продължи и през предстоящите коледни и новогодишни празници, когато се очаква движението да бъде интензивно.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България