МВР хвана лихвар, прибрал над 22 000 лева

Снимка: Архив

42-годишният Милко А. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор след акция на отдел "Икономическа полиция" при Областна дирекция на МВР, при която в сряда на територията на Пловдив, Раковски и Хисаря са били извършени 5 претърсвания и изземвания в заложна къща и две игрални зали.

Намерени и иззети са множество документи - записи на заповед, тетрадки с данни и договори за заеми, както и значително количество златни предмети и пари в брой.

Милко А. е привлечен към наказателна отговорност за извършване на нерегламентирана лихварска дейност в продължителен период от време - от 2008 до октомври 2016 г. Без съответно разрешение той е извършвал банкови сделки и е предоставил заеми на 11 физически лица на обща стойност 55 000 лева, като е получил от дейността си и значителни неправомерни доходи в размер на 22 650 лева.

Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл. 252, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс, за което предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 5 до 10 години и конфискация на част или цялото имущество на извършителя. Разследването по случая продължава, като предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане спрямо Милко А. на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България