МВР хвана телефонен измамник и мулето му

Криминалисти на Плевен задържаха двама участници в телефонна измама. Разследването е стартирало на 27 декември 2018 година, когато 84-годишна жена потърсила помощ в полицията, съобщиха от МВР.

Същия ден след поредица от телефонни обаждания възрастната жена се заблудила, че я търси нейна приятелка, която живее в чужбина. В разговора непознатият с преправен глас й обяснил, че й праща колет. Впоследствие на стационарния телефон получила поредно обаждане от представил се за "служител на куриерска фирма". Под претекст, че трябва да се плати мито на границата за освобождаването на колета, я убедил да предаде в близост до дома си на непознат мъж 1 500 лева.

По случая веднага бил уведомен прокурор и образувано досъдебно производство. При проведените оперативни действия бил задържан мъжът, взел парите от възрастната жена - 45-годишен от село Петърница, общ. Долни Дъбник. В хода на разследването бил заловен и 23-годишен жител на Ветово, въвел плевенчанката в заблуждение чрез телефони обаждания.

Към настоящия момент и двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми. Разпитани са и са признали вината си. Пожелали са да сключат споразумение с Районна прокуратура Плевен. Взета им е мярка за неотклонение "подписка". Нанесените имуществени щети на потърпевшата са възстановени изцяло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право