Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

МВР-шефове ще ръководят щабовете в районите с очаквани поройни валежи

Снимка: Архив

Ръководни служители на МВР отиват да ръководят от място действията на сформираните кризисни щабове във връзка с очакваното усложнение на метеорологичната обстановка и обилните валежи. Осигурени са постове за живо наблюдение на най-застрашените обекти от инфраструктурата, съобщиха от ведомството.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пое ръководството за Смолян, Пловдив и Пазарджик, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов – на Перник, Благоевград и Кюстендил; заместник-директорът на ГДПБЗН Сотеров замина за Кърджали и Хасково.

В София и София област ръководството на щаба е поето от главния секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, директора на столичната пожарна ст.комисар Веселин Гетов и от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Министерството на отбраната имат готовност с 94 мобилни групи за оказване на съдействие в случай на необходимост. Вътрешният министър Радев призова хората да подават сигнали на тел. 112, на които ще бъде реагирано веднага.

Ситуацията към 12.00 часа по информация на ГДПБЗН:

София

Проверени са опасните места по поречието на река Искър в района на гр.Нови Искър и с.Кокаляне. Не е отчетено повишение на нивото на реката. Заедно с местната власт са организирани постове за наблюдение в критичните райони.

За София до този момент е получен 1 сигнал за наводнение на ул. „Николай Хрелков“

София-област

По данни на дежурния екип не се наблюдава повишаване на нивата в обемите на критичните водни обекти. Създадена е организация и непрекъснато се наблюдават три язовира на територията на общините Ботевград, Божурище и Костенец, нивото на р. Бистрица, както и Пролеша – напоителни системи.

Смолян

Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми. Осигурено е живо наблюдението на 12 язовира и микроязовира в района, обхващащи общините Златоград, Доспат, Девин, Батак, Смолян и Баните

Пловдив

Към момента метеорологичната обстановка е спокойна, щабът има готовност за действия при възникнала промяна.

Пазарджик

От щаба, който работи на място в Пазарджик, е създадена необходимата организация за наблюдение и подаване на информация, свързана със състоянието на микроязовири, реки, свлачища, срутвания, ел. преносна мрежа на територията на областите Пазарджик, Пловдив и Смолян

Перник

На територията на областта са сформирани осем екипа с по двама служители за наблюдаване на речните корита в критичните точки. В момента по данни на екипите няма опасност за излизане на реките от коритата. Силите са реагирали на два сигнала – за остраняване на паднало дърво в следствие на силния вятър на ул.Струма и отводняване на котелно помещение в 8-мо основно училище.

Кърджали

В област Кърджали към момента скоростта на вятъра е 50-60км/ч, а най-обилни са валежите на територията на община Кирково. Организирано е периодично наблюдение на язовири, речни корита и критични участъци, съвместно с кметовете на населени места.

Благоевград

Осъщестява се живо наблюдение по поречието на реките Места, Струма, Пиринска Бистрица, Струмешница, както и на три язовира на територията на областта. Към този момент валежите в района са нормални

Кюстендил

Сформирани са екипи и се осигурява живо наблюдение на 4 язовира на територията на община Бобов дол и на 6 язовира на територията на Кюстендилска община. Осигурено е и постоянно наблюдение за нивата на реките Струма, Бистираци, Джерман и Рилска-Рил . След подаден сигнал от кмета на с. Соволяно за черен цвят на р. Бистрица, е организирано вземане на проби за изследване на водата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.