Падат акциите на чиновника в 142 закона Хората няма да бъдат „куриери” между различни служби

Ердоган: Нападатели, взимащи на прицел Турция, ще бъдат връщани в „ковчези“

Какво трябва да знаете, ако работите на срочен трудов договор

Русия призна Република Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 март 2019

Холандската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Утрехт

Българка в Утрехт: Притеснени сме, че нападателят все още е на свобода

Корнелия Нинова за атентата в Утрехт: Да бъдем единни и съпричастни в борбата срещу тероризма

Подписан бе новият колективен трудов договор в сферата на образованието в Търново

Елена Йончева: Членовете на БСП гласуваха демократично листата за евровота

Всеки трети с по-ниска пенсия 57% ще получат увеличение заради новата формула за изчисление на парите

Средношколци от 21 училища участваха в Национално ученическо състезание в Стопанска академия

Болници ще затварят заради липса на сестри Здравни работници от цялата страна излязоха на протест

Спецсъдът пусна Миню Стайков под гаранция от половин милион лева

Над 30 загинали и 91 ранени, след като влак дерайлира в Конго

МВР-шефове ще ръководят щабовете в районите с очаквани поройни валежи

Ръководни служители на МВР отиват да ръководят от място действията на сформираните кризисни щабове във връзка с очакваното усложнение на метеорологичната обстановка и обилните валежи. Осигурени са постове за живо наблюдение на най-застрашените обекти от инфраструктурата, съобщиха от ведомството.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пое ръководството за Смолян, Пловдив и Пазарджик, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов – на Перник, Благоевград и Кюстендил; заместник-директорът на ГДПБЗН Сотеров замина за Кърджали и Хасково.

В София и София област ръководството на щаба е поето от главния секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, директора на столичната пожарна ст.комисар Веселин Гетов и от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Министерството на отбраната имат готовност с 94 мобилни групи за оказване на съдействие в случай на необходимост. Вътрешният министър Радев призова хората да подават сигнали на тел. 112, на които ще бъде реагирано веднага.

Ситуацията към 12.00 часа по информация на ГДПБЗН:

София

Проверени са опасните места по поречието на река Искър в района на гр.Нови Искър и с.Кокаляне. Не е отчетено повишение на нивото на реката. Заедно с местната власт са организирани постове за наблюдение в критичните райони.

За София до този момент е получен 1 сигнал за наводнение на ул. „Николай Хрелков“

София-област

По данни на дежурния екип не се наблюдава повишаване на нивата в обемите на критичните водни обекти. Създадена е организация и непрекъснато се наблюдават три язовира на територията на общините Ботевград, Божурище и Костенец, нивото на р. Бистрица, както и Пролеша – напоителни системи.

Смолян

Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми. Осигурено е живо наблюдението на 12 язовира и микроязовира в района, обхващащи общините Златоград, Доспат, Девин, Батак, Смолян и Баните

Пловдив

Към момента метеорологичната обстановка е спокойна, щабът има готовност за действия при възникнала промяна.

Пазарджик

От щаба, който работи на място в Пазарджик, е създадена необходимата организация за наблюдение и подаване на информация, свързана със състоянието на микроязовири, реки, свлачища, срутвания, ел. преносна мрежа на територията на областите Пазарджик, Пловдив и Смолян

Перник

На територията на областта са сформирани осем екипа с по двама служители за наблюдаване на речните корита в критичните точки. В момента по данни на екипите няма опасност за излизане на реките от коритата. Силите са реагирали на два сигнала – за остраняване на паднало дърво в следствие на силния вятър на ул.Струма и отводняване на котелно помещение в 8-мо основно училище.

Кърджали

В област Кърджали към момента скоростта на вятъра е 50-60км/ч, а най-обилни са валежите на територията на община Кирково. Организирано е периодично наблюдение на язовири, речни корита и критични участъци, съвместно с кметовете на населени места.

Благоевград

Осъщестява се живо наблюдение по поречието на реките Места, Струма, Пиринска Бистрица, Струмешница, както и на три язовира на територията на областта. Към този момент валежите в района са нормални

Кюстендил

Сформирани са екипи и се осигурява живо наблюдение на 4 язовира на територията на община Бобов дол и на 6 язовира на територията на Кюстендилска община. Осигурено е и постоянно наблюдение за нивата на реките Струма, Бистираци, Джерман и Рилска-Рил . След подаден сигнал от кмета на с. Соволяно за черен цвят на р. Бистрица, е организирано вземане на проби за изследване на водата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.