МВФ призова за „повече прогрес“ по спасителния план за Гърция

Международният валутен фонд в понеделник призова европейските страни да дадат тласък за постигане на компромис относно реформите, необходими за освобождаването на спасителния транш за Гърция, предава AFP.

МВФ приветства срещата в Брюксел от понеделник, на която министрите от еврозоната заявиха, че са постигнали известен напредък по продължаващия с месеци спор, след като Гърция се съгласи на нови реформи в рамките на спасителната програма.
Фондът обаче, който е партньор с Европейския съюз в първите два транша за Гърция, но не и в третия, заяви, че изпраща обратно мисия в Атина, но е нужна още работа.

„Ще бъде нужен е повече прогрес, за да бъдат изгладени различията по други важни въпроси и е твърде рано да бъде спекулирано относно перкпективата за постигане на споразумение на служебно ниво по време на тази мисия“, заявиха от МВФ под формата на кратно изявление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Глупаци наливайте още милиарди в бездънната кофа на гърчина ! Докато фалирате всички накуп.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.