Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Мегаделото срещу ромския клан Маринови влиза в Апелативния съд

Снимка: Прокуратура на Република България

Мегаделото срещу ромския клан маринови от Долни дъбник ще се гледа на 24 април от Апелативния съд във Велико Търново. Процесът във въззивната инстанция е по жалбите на осъдените. С решение на Окръжен съд – Плевен от 16 декември 2016 г. Иванка Маринова (52 г), Иван Маринов (51 г ), Елисавета Маринова (26 г), Станьо Маринов (32 г) и Горан Станев (26 г) бяха признати за виновни по обвинение за пране на пари.

Иванка Маринова получи наказание от 10 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в затвор и да заплати сумите от 141 626 лева на Салам М., 3 234 894 лева на Самар А. и 153 521 лева на Хадил Я. А., представляващи обезщетение за претърпените от тях имуществени вреди в резултат на престъплението. Потърпевшите са от палестинския град Рамала.

Със същата присъда подсъдимият Иван Маринов е осъден на 10 години лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален строг режим в затвор, както и да заплати 30 000 лева в полза на държавата, като съдът е постановил и конфискация.

Подсъдимата Елисавета Маринова е осъдена на 3 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 5 години, както и да заплати 30 000 лева глоба в полза на държавата, като е постановена и конфискация

Станьо Маринов еосъден на 13 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим в затвор, както и да заплати 30 000 лева глоба в полза на държавата, като е постановена и конфискация.

Със същата присъда подсъдимият Горан Станев е осъден на 5 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в затвор, както и да заплати 30 000 лева глоба в полза на държавата, като е постановена и конфискация.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимите

Процесът срещу фамилията Маринови влезе в съдебна зала в края на 2015 г. и от тогава бе отлагано неколкократно по различни причини. Няколко месеца по-рано – през август същата година, Окръжна прокуратура – Плевен внесе в Окръжен съд – Плевен обвинителен акт срещу Иванка Маринова, Иван Маринов, Елисавета Маринова, Горан Станев и Станьо Маринов – всички от град Долни Дъбник. На петимата бяха повдигнати обвинения за пране на пари. През периода 2009 г. – месец декември 2013 г. в град Плевен петимата обвиняеми получили, използвали и прикрили произхода на парични средства в размер, възлизащ общо на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от Иванка Маринова чрез измама.

На Иванка Маринова бе повдигнато обвинение и за извършено предикатно престъпление – „измама“ в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Маринова е измамила трима палестински гражданки от град Рамала, Палестинската автономна територия, като имотната вреда, която им е причинена, е общо в размер на 2 417 010.22 щатски долара или 3 530 042.48 лв. Общият брой на измамите, които са осъществени от Маринова, са 212, като тя е убеждавала своите жертви, че ще ги освободи от „проклятието”, което имат те и техните близки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.