Меган Маркъл е сред най-влиятелните жени във Великобритания

На снимката: Приятелката на принц Хари Меган Маркъл. Източник: Уикипедия

Съпругата на принц Хари – Меган Маркъл, е сред 25-те най-влиятелни и мотивиращи жени в Обединеното кралство, според британското издание на списание „Вог“.

Авторите на класацията отбелязват, че херцогинята на Съсекс е привлякла всеобщото внимание, както никой друг тази година.

Според „Вог“ 36-годишната Меган станала една от най-разпознаваемите жени в света, притежавайки влияние, което излиза далеч извън рамките на изящния ѝ стил. Тя допринася за формирането на новия за XXI век образ на монархията, пише списанието.

Класацията включва жени на различна възраст, от 22-годишната певица, авторка на песни и модел Дуа Липа, чиито родители са родом от Косово, до 73-годишната баронеса Хейл, която е председател на Върховния съд.

Сред известните личности в класацията, която представя света на политиката, изкуството, модата, средствата за масова информация и спорта, са също писателката Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър, модната дизайнерка Стела Маккартни, дъщерята на бившия бийтъл Пол Маккартни, и Амал Клуни – британската юристка с ливански произход и съпруга на американския актьор Джордж Клуни.

Коментари

Задължително поле