Меган Маркъл спечели делото за авторските права над писмото до баща й

Меган Маркъл спечели и останалата част от делото й за авторски права над писмото до баща й, което тя заведе срещу британски таблоид за публикуването му, предаде Ройтерс.

Лондонският съд присъди в нейна полза, след като не беше изслушана нито кралица Елизабет Втора, нито бивш висш кралски помощник, който твърдеше, че Маркъл притежава изцяло правата за авторство над писмото, изпратено до баща й, с когото се бе отчуждила.

39-годишната Меган е съпруга на внука на Елизабет Втора принц Хари. Херцогинята заведе и спечели първата част от делото срещу таблоида "Мейл он сънди" през февруари, след като изданието публикува без разрешение обширни части от писмото, изпратено от нея до баща й Томас Маркъл през август 2018 г.

Но сега съдия Марк Уорби трябваше да се произнесе дали Маркъл е изключителният притежател на авторските права над кореспонденцията, след като защитата на таблоида претендираше, че те принадлежат на британския престол. Адвокатите на вестника изтъкнаха, че бившият секретар по комуникациите на принц Хари и Меган Маркъл Джейсън Науф е бил съавтор на писмото и следователно, то принадлежи на Короната. Съдът прецени, че изтъкнатите аргументи на защитата са безпочвени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица