Меган Фокс: Холивуд е едно наистина ужасно място

Звездата се фокусира върху семейството си

Меган Фокс има репутацията на една от най-успешните секс икони в развлекателната индустрия. Тя започва своята кариера като модел и актриса в началото на новия век, а глобалният успех идва при нея преди едно десетилетие с участието в масивния блокбастър “Трансформърс”. После Фокс изиграва главната роля в палавия плътски хорър “Тялото на Дженифър” и се циментира като една от най-горещите млади актриси на планетата. В последните години най-попрулярната роля на Меган е на легендарната репортерка Април О'Нийл във възродената поредица за “Костенурките Нинджа”. Фокс разработва още много допълнителни проекти извън киното, а преди две години стана лице и тяло на компютърната игра “Stormfall: Rise of Balur”. До края на 2018-а ще появят три филма с нейно участие, включително и “Zeroville” на Джеймс Франко.

- Меган, преди време Вие се изказахте много критично за филмовата индустрия. Думите Ви са особено актуални сега в епохата на кампанията #MeToo и разкритията за продуцента Харви Уайнстийн. Как гледате на Холивуд в момента?

- За съжаление в нашата индустрия липсва човечност, няма емпатия. Създателите на филма се интересуват от теб, докато траят снимките и после не им пука какво се случва. Стига да издържиш до края и да оцелееш до премиерата всичко е наред. Те те изстискват, изцеждат те и после не им дреме, дори и да пукнеш. Няма значение дали ще си счупиш ръка или крак по време на снимките. Важното е да си свършиш работата и да си изпълниш договора. Моралните въпроси не са приоритет. Грижите за човешкото достойнство не съществуват. Холивуд е едно наистина ужасно място.

- Някои хора от индустрията коментираха, че Вие имате за цел да демитологизирате Холивуд и да покажете реалността отвъд романтиката и блясъка. Така ли е?

- Вижте, аз просто искам да кажа истината. Благодарение на кампании като Time's Up действителността се разкрива в детайл и хората виждат какво се случва в кухнията на нашия бизнес. Ежедневието на хората, които работят в Холивуд може да бъде наистина мрачно и отчайващо. Ти си стока. Ти си собственост на студиото.

- Толкова ли сте разочарована от филмовия бизнес?

- Никога не съм била заблудена, че Холивуд е рай, не страдам от идеализирани илюзии, но реалността трябва да се опише такава, каквато е. Може да се разболееш, да не се чувстваш добре, но щом не кървиш от лицето те принуждават да продължаваш да бачкаш, да прави нови дубли и на никой не му пука за теб. Ти си средство към целта. Няма никакви притеснения и грижи за твоята физическа сигурност като изпълнител. Използват те и после ти казват “Чао”. И ти трябва да стоиш там и да преглътнеш всичко това ако искаш да получиш ново обаждане и ново предложение за роля. Ако протестираш много, много, те зачеркват и влизаш в неофициалния “черен списък”.

- Затова ли определихте Холивуд като “морално банкрутирал”?

- Да. Това място е лишено от човечност и емпатия. Няма духовност. Само студена материалност. Хората не се третират като сложни личности и индивидуалности, а като предмети. Но въпреки това аз още съм тук и продължавам да работя. Надявам се, че след всички разкрития и кампании нещата може да се променят към по-добро. При всички положения за мен киното не е приоритет №1. Най-важното за мен е семейството.

- Вече имате три деца. Как Ви се отразява майчинството?

- Децата са прекрасни, но един родител никога не е подготвен за колосалното количество сън, което ще изгуби. Първите десет години просто забравяте за добрия, дълбок и спокоен сън. И никой не може да ви подготви за това. Следващото нещо е важният избор – дали да се ангажирате с култивирането на характера на децата и влизането в диалог с тях, или да се дистанцирате от тях, да се изолирате с лаптопа и смартфона и да оставите всичко по течението. Второто е немислимо за мен. Никога не съм била от дистанцираните майки. Но първият избор е много, много изтощителен. Не остава никакво време да имате собствени мисли като на възрастен човек, мозъкът ви може да се превърне в бъркани яйца в определени ситуации. Имало е моменти, в които просто съм давала на късо. Мозъкът ми отказваше да работи.

- Имате ли мечтана роля?

- Не бих казала, че имам точно “мечтана роля”, но понякога носталгията ме влече към детството ми от края на 80-те години и началото на 90-те години на миналия век и би ми се искало да участвам в римейк на нещо от онази епоха като например “Weird Science”.

Коментари

Задължително поле