Мегаяхтите на Зукърбърг задръстиха залива на Неапол

Посещението на мултимилиардера е било организирано преди два месеца и пазено в тайна.

Мистър “Мета” посетил Везувий и Помпей с жена, деца и родители

Хиляди местни и чужди туристи се стекоха с надежда да зърнат милиардер №5 на света

На новата свръхмодерна “Laundchap” има баскетболно игрище, зала за кино и басейн със зона за водни масажи

Геният на информатиката и собственик на най-популярната социална мрежа на планетата “Мета” - Марк Зукърбърг буквално задръсти през изминалите дни залива на Неапол с двете си мегаяхти и придружаващата ги флотилия от спомагателни корабчета и скутери. Като вината за почти пълното блокиране на морския трафик в района особено миналата неделя бе не толкова на луксозните кораби на богаташ №5 на света с авоари от 190 млрд. долара, а обградилите ги стотици малки и големи плавателни съдове с мераклии да го зърнат. Бъкан бе от народ и популярният плаж “Мапатела” под вулкана Везувий, където се стекоха стотици неаполитанци и чуждестранни туристи с надеждата да зърнат по корабите отсреща “Мистър Мета”, жена му, четирите им деца и родителите на мултимилиардера, които той бе довел за кратка ваканция в Неапол.

Основен обект на рядко демонстрираното тъдява любопитство от малки и големи бе новата свръхмодерна яхта “Laundchap”, която според библията на богаташите “Форбс” Зукърбърг си бил подарил за отпразунувания на миналия 14 май 40-ти рожден ден. Тя е с дължина 118 метра, струва 300 млн. долара, “класирана” е на 46-то място в света по големина и е произведена в Нидерландия. На борда ѝ е обзаведен огромен господарски апартамент с всевъзможни екстри, има 13 подредени от топ-дизайнери каюти за 26 подбрани гости, както и битови помещения за 48-членния екипаж. По изричното желание на собственика на яхтата на една от палубите е оборудвано баскетболно игрище, има също така зала за кино, басейн със зона за водни масажи, площадка за кацане на вертолети. “Launchpad” обикновено плава в компанията на предишното морско бижу на гения на информатиката - 66 метровата също изключително баровска яхта “Wingman”, плюс други четири спомагателни кораба.

Марк Зукърбърг буквално задръсти през изминалите дни залива на Неапол с двете си мегаяхти

Според запознати Зюкърбърг и семейството му пристигнали миналия четвъртък на борда на луксозния кораб в пристанището на сателитния на Неапол и намиращ се точно под вулкана Везувий град Кастеламаре ди Стабия. Мегаяхтата обаче веднага се превръща в дестинация за “поклонение” на млади и стари от близо и далеч, и поради тази причина тя е изведена на рейд във водите срещу плажа “Мапатела”. Според запознати после “Мистър Мета” бил облетял с личния си оцветен в червено вертолет и заедно с близките си целия неаполитански залив, за да се насладят на неговите красоти. Лично той пък се бил изкачил пеша заедно със съпругата си до кратера на Везувий, а заедно с деца и родители посетили останките от засипания пред близо 2000 години с пепелта на избухналия вулкан древен град Помпей. Зукърбърг вечерял в запазена за него и компания местна винарна, посетил инкогнито и баровска кръчма в близкия остров Капри.

Ако се вярва на неаполитанските медии, единственият местен жител, когото Зукърбърг приел на борда на “Launchpad”, бил кметът на Кастеламаре ди Стабия - Луиджи Вичинанца. Той подарил на богаташа кошничка с прочутите местни бисквити, изпечени в старата домашна фурна “Гасконе”. Според полицейски източници посещението на мултимилиардера е било организирано преди два месеца и от съображения за сигурност било пазено в тайна до последно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл