Меглена Кунева: ДБГ не подкрепя идеята за въвеждане на мажоритарен вот

Движение „България на гражданите” няма да участва в друго правителство, сформирано в рамките на този парламент. Това потвърди днес лидерът на партията Меглена Кунева след първото заседание на новоизбрания Национален съвет на политическата сила. Тя има своето мнение и по трите точки от националния референдум за промяна на политическата система.

„Трябва поне една година за създаването на конкретни законопроекти за промяна на избирателната система, а те трябва да се предхождат от голямо обществено обсъждане. Абсолютно безотговорно е да се мисли, че до пролетта избирателната система може да бъде променена толкова радикално”, каза Найден Зеленогорски

„Партията не подкрепя идеята за въвеждане на чист мажоритарен вот, каза Кунева. Мажоритарният вот не е нашия избор, в България два пъти е имало народни представители, излъчени по този начин, но те не са оставили спомени”, посочи Кунева.

Независимо накъде клони популизмът и конформизмът, ние ще говорим с факти и ще защитим хората, които не подкрепиха мажоритарния вот, каза още тя и допълни: „Да, в системата има грешка, но промени „на коляно” няма да я подобрят, каза Кунева, и подчерта, че Националният съвет на ДБГ има решение да не подкрепя въвеждането на мажоритарното гласуване”.

По въпроса за субсидиите на партиите ДБГ предлага да има спадаща скала на партийната подкрепа.

„Имаме силни съмнения относно задължителното гласуване, но тази тема трябва да бъде дискутирана в парламента”, добави лидерът на ДБГ.

Дискусия трябва да има и за идеята депутатите да бъдат намалени до 120: „Първо се нуждаем от статистика и от задължително преброяване, защото от времето на Великото народно събрание ние сме с два милиона души по-малко”.

/БТВ/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

 1. „Партията не подкрепя идеята за въвеждане на чист мажоритарен вот, каза Кунева.“ Ами, ясно е, че така ще каже – ако се кандидатира при мажоритарен вот, кой е луд да гласува за тази продажна душица, „момичето на Барозу“, мадам „Yes, Sir“, затворила противозаконно блоковете на АЕЦ „Козлодуй“ и получила като награда поста „член на борда на директорите“ в банка „Париба“, откъдето и до днес и превеждат тлъсти сумички??? Кунева е за затвора!!!!!

 2. Малко информация за „снахата“ Пръмова:
  budnaera.com/201603f/1603000942.html
  budnaera.com/201503/1506021252.html
  monitor.bg/article?id=410021
  epochtimes-bg.com/2013-04/2013-12-13_01.html
  budnaera.com/201503-2/150305002699.html

 3. Назначаването на некадърни хора на отговорни постове, както и високомерието и мегаломанията на лице с ниско интелектуално ниво и страдащо от мегаломания за премиер, доведоха до това дередже. Хората вече не са стадо говеда, водени от неук и прост говедар (виж картината в кабинета на президента), а е такива с разбудено съзнание, решени да покажат на говедаря и помощниците му, че вече не ги искат за управници. Ако тези от ръководството на ГЕРБ и министрите от кабинета Бо(й)ко-2 не разберат какво става и не се съобразят с протестния вот на хората, ще ги чака ново разочарование на парламентарните избори. А по всичко изглежда, че не са разбрали – виж изказването на Бъчвата…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.