Медведев вдигна трофея в „Арена Армеец“ (СНИМКИ)

Даниил Медведев е шампион на четвъртото издание на тенис турнира София оупън. Руснакът надигра с 6:4, 6:3 Мартон Фучович (Унгария) в битката за титлата пред почти пълните трибуни на „Арена Армеец“. Това е четвърта титла в кариерата на 22-годишния руснак, който е 16-и в ранглистата на АТП.

Финалът започна много оспорвано като двамата съперници печелеха геймовете при свой сервис до 3:3. В седмия гейм обаче Медведев показа защо беше сочен за фаворит, като с мощна игра от основната линия предизвика серия грешки от ракетата на унгареца. Така се стигна до първия пробив, но руснакът не успя да се възползва от момента. Още в следващия гейм Фучович на свой ред проби подаването му и изравни. Медведев обаче продължи да налага високо темпо и трайно разколеба играта на унгареца. Нов пробив за 5:4 и убедителен сервис гейм му донесоха първия сет.

Вторият беше далеч по-лесен – пробив за 3:1 даде голям аванс на руснака и той не го изпусна. Този път нямаше колебания като в предния ден, когато Медведев допусна колебание срещу Гаел Монфис (Франция) на полуфинала. Само след 1:20 часа на корта руснакът сложи точка на спорта с нов пробив, за да вдигне първата си купа от началото на годината.

„Благодаря на България за този турнир, продължавайте да го правите – заяви новият шампион. - Изиграх добри мачове и изкарах прекрасна седмица тук, надявам се да се върна следващата година.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт