Медведев за Алкарас и Синер: Не сме най-добри приятели, това е факт, но имаме взаимно уважение

Сред тенисистите, които все още търсят първата си титла тази година, е Данил Медведев. Руснакът вече достигна два финала, но не успя да се възползва от тях. На Откритото първенство на Австралия той беше победен от Яник Синер, докато във финала на Индиън Уелс той беше близо до спечелването на трофея, но допусна загуба от Карлос Алкарас. Въпреки това Медведев участва и в турнира ATP 500 в Пекин тази седмица, където го очакват нови предизвикателства.
По време на пресконференцията бившият номер 1 в света коментира евентуален дуел с Алкарас на полуфиналите, но и за шансовете си в турнира. Той коментира и Яник Синер, с когото можеше да кръстосва ракети.

- Целта ми е да спечеля всеки турнир, в който участвам. За да постигна това, трябва да дам всичко от себе си от първия до последния мач. Няма да е лесно, но това е единственият начин. Що се отнася до жребия, винаги когато Синер и Алкарас са в играта, знаете, че няма да е лесно. На полуфиналите трябва да съм готов за един от тях, ако стигна до този етап. Планът ми е постепенно да повишавам нивото на играта си и се надявам да мога да покажа добър тенис - каза Медведев.

Относно потенциалния мач с Алкарас, Медведев е наясно с трудността на задачата: „И двамата идваме от Laver Cup, така че първо трябва да преминем през началните мачове. Обикновено имате повече време за подготовка. Да играеш срещу Алкарас не е лесно, особено когато той е във форма. Видях го по време на Laver Cup и той игра наистина добре. Ще трябва да го поставим под натиск."
В първия кръг на турнира в Пекин Медведев ще се срещне с Гаел Монфис, а за този двубой казва: „Всяка година нещата се променят. Последно играхме в Индиън Уелс, което е специфичен терен – бавен и труден за игра. Преди това се срещнахме в Ротердам през 2019 г., което беше доста отдавна. Ще бъде интересно да се изправя срещу Гаел."

Медведев се спря и на Laver Cup, където не спечели нито една точка: „Честно казано, това беше хубаво изживяване. Знам, че бях единственият в отбора, който не взе точка, докато всички останали получиха поне една. Но това е добре, затова е отборно състезание. Моят отбор спечели и това е най-важното."

На въпрос какви са отношенията му със съперниците му, Медведев беше честен: „Понякога на пресконференции казваме неща, които може би не трябва. Не сме най-добри приятели, това е факт, но имаме взаимно уважение. Ние сме тук, за да се подкрепяме на 100%. Понякога социалните мрежи преувеличават нещата, както беше с мен, Саша и Стефанос. Имаше разногласия, но накрая забравяме за това и продължаваме напред. Тук се подкрепяме повече от всякога, което е някак смешно“, каза руснакът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт