Медведев: Зеленски го чака трибунал или връщане към комедийните сериали в поддържащи роли

Руският премиер Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев смята, че за украинския президент Владимир Зеленски няма други възможности освен трибунал или връщане към второстепенни роли в комедийни предавания. Отговорите на политика на въпроси по тази тема бяха публикувани в канала в Telegram в петък от журналистката Надана Фридрихсон.

От секретариата на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация потвърдиха за ТАСС автентичността на отговорите. По-специално, на въпрос какво бъдеще вижда за Зеленски, Медведев коментира: „Трибунал или връщане към комедийно шоу в поддържащи роли“.

Медведев също така обясни, че е посетил Луганск миналия четвъртък, за да обсъди как да се подобри защитата на жителите на Луганската и Донецката народни републики и други освободени територии.

Политикът добави, че не се страхува да бъде в зоната на военни действия.

„Нека ги е страх от нас“, подчерта той.

По време на посещението си в ЛНР Медведев се срещна с ръководителя на републиката Леонид Пасечник и с ръководителя на ДНР Денис Пушилин. Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност проведе и среща за приоритетните мерки за гарантиране на безопасността на жителите на Донбас. На него присъстваха генералният прокурор на Руската федерация Игор Краснов, първият заместник-ръководител на администрацията на президента Сергей Кириенко, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министърът на строителството Ирек Файзулин, директорът на ФСБ Александър Бортников, ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин. На срещата бяха повдигнати и въпроси за социално-икономическото развитие на ЛНР и ДНР, включително свързани с възстановяването на инфраструктурата, ремонта на болниците и подготовката на училищата за началото на учебната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия