Медведев: Обемът на доставките на разузнавателно-ударни дронове за въоръжените сили на РФ се увеличава

Обемът на доставките на безпилотни летателни апарати и боеприпаси за руските войски в зоната на специалната военна операция се увеличава, съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„Предприятията от военно-промишления комплекс увеличават доставките на боеприпаси за разузнавателни и ударни безпилотни самолети за нуждите на Северния военен окръг за въоръжените сили на Руската федерация“, написа  Медведев в своя канал в Telegram след посещение на един от отбранителните заводи в Ижевск.

„Хиляди най-търсените въоръжения и техника са доставени на войските от началото на годината, това темпо трябва да се запази, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев на заседание на работната група към ВВС.

„Тази година от началото на годината се извършват доставките на най-търсените видове въоръжение, военна техника и въоръжение. Става дума за хиляди единици и е естествено такова темпо, което беше постигнато в края на годината, трябва да се запази в настоящия период“, коментира още Медведев.

Срещата на работната група се проведе по време на посещение в завода на концерна „Калашников“ в Ижевск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия