Медведев: САЩ и Европа стартираха процеси, които могат да доведат до установяване на глобална цифрова диктатура

Дмитрий Медведев

САЩ и Европа стартираха процеси, които могат да доведат до установяване на глобална цифрова диктатура. Това каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, председател на "Единна Русия" Дмитрий Медведев по време на третото заседание на организационния комитет на Обединението на политическите и обществени сили "Форум на привържениците на борбата срещу съвременните практики на неоколониализъм“, съобщават руски медии.

„Също толкова опасна ситуация се разви в областта на информационните и телекомуникационните технологии. На първо място САЩ и в по-малка степен Европа решиха да се възползват от факта, че всички основни монополисти и социални мрежи са регистрирани там. Почти всичко, което се използва в света, се произвежда там и, естествено, стартираха процеси, чийто логичен завършек може да бъде глобална цифрова диктатура“, каза Медведев.

Според него става дума, наред с другото, за създаване на информационен дневен ред, който да е изгоден за определени страни.

"Освен това се използват такива безскрупулни методи като подкупване на медийни мениджъри и служители, както и цензура от американски ИТ гиганти върху медийни платформи. Всички виждаме това, когато в определени ситуации нашите ресурси, например, са изключени. Но като предвид глобалния характер на тези ресурси, очевидно е, че това е нелоялна конкуренция и проява на цензура“, добави Медведев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия