Медведев: Специално внимание ще бъде обърнато на инвестиционни проекти за увеличаване на капацитета на отбранителната индустрия

Дмитрий Медведев

Изпълнението на инвестиционните проекти за увеличаване на мощностите на военно-промишления комплекс ще бъде под специален контрол. Това написа в социалната мрежа VKontakte заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

„Сферата на специално внимание ще бъде изпълнението на инвестиционни проекти за увеличаване на капацитета на отбранително-промишления комплекс“, каза Медведев. „Важно е тези инвестиционни проекти да бъдат завършени в планирания срок, затова ще помоля колегите от Министерството на промишлеността и търговията да представят ежемесечен обобщен отчет за напредъка на тази работа, като посочват етапите и срокове за изпълнение на проектите“, добави Медведев.

Според Медведев увеличаването на производствения капацитет ще засегне преди всичко средствата за поразяване, необходимите за това взривни вещества, системите и комплексите за противовъздушна отбрана, противобатарейната борба, както и бронираната техника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия