Медик от Спешна помощ хвърли оставка след нападение в ромската махала на село Каменар

Снимка: Архив

50-годишен фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна с 27 г. стаж хвърли оставка, след като бе нападнат по време на работа.

В понеделник около 14,30 ч. линейка била повикана в дома на жена с хронични заболявания в ромската махала на с. Каменар. Щом пристигнал на адреса, медикът Христомир Куманов бил атакуван от близък на пациентката, който го блъснал, ударил го и го засипал с ругатни.

Въпреки агресията фелдшерът прегледал жената, бил й инжекция, а след това подал сигнал на тел. 112. От полицията уточниха, че по случая е заведена преписка и е уведомена Варненската районна прокуратура, а детайлите около инцидента се изясняват.

"Колегата няма сериозни физически травми, но е безкрайно омерзен. Преди да дойде във Варна е работил във Велико Търново и сподели, че там също е бил заплашван от близки на пациент. След инцидента в понеделник той заяви, че напуска", съобщи пред "Труд" директорът на ЦСМП-Варна д-р Мая Рашева.

Тя бе категорична, че агресията е била безпричинна, тъй като сигналът не е бил спешен, но въпреки това линейката е стигнала до адреса за по-малко от 20 минути.

"От началото на тази година няма други физически нападения над медици от Спешна помощ в областта, но словесните атаки са ежедневие. Крайно време е хората да разберат, че под заплаха няма качествена услуга", коментира д-р Рашева. За случая са уведомени Министерството на здравеопазването и РЗИ-Варна.

Коментари

Задължително поле