Медицинска сестра в Германия е ваксинирала 9 хиляди души с физиологичен разтвор

Властите в Северна Германия призоваха хиляди граждани да се явят за нова ваксинация срещу Covid-19, след като полицейско разследване разкри, че медицинска сестра от Червения кръст може да им е инжектирала физиологичен разтвор, пише The Guardian.

Сестрата е заподозряна, че е инжектирала на хората физиологичен разтвор вместо правилните дози в началото на пролетта във ваксинационния център във Фризия, селска зона на брега на Северно море.

„Напълно съм шокиран от този епизод“, пише местният съветник Свен Амброси във „Фейсбук“, докато местните власти вчера изпратиха покана до около 8600 жители, които може да са били част от тази измама.

Въпреки че физиологичният разтвор е безвреден, повечето хора, които са били ваксинирани в Германия през март и април, когато това се случи, са по-възрастни и са изложени на висок риск от заразяване с COVID.

Мотивът на медицинската сестра, която не беше посочена, остава неясен, но преди това тя публикува скептични възгледи за ваксините в социалните мрежи, заявиха полицейски следователи.

Все още обаче не е ясно дали заподозряната е арестувана или обвинен по това дело.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа