Медицинска сестра към дете в столична ясла: Затвори си тъпата уста, бе! Животно мръсно!

Обиди и насилие в яслена група на детска градина. Родители от София записаха тайно как минава денят на детето им в детската ясла.

"Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!", се чува на записа.

Никол е на година и седем месеца и още не може да говори. Родителите й обаче забелязали промяна в поведението й. "Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия - започна да удря, да скубе", разказа по БТВ Илиана Джонева, майка на Никол.

Тогава монтирали записващо устройство в любимата играчка. "В тази играчка, която е в нея. И вечерта изпаднахме в шок", обясни Лориан Джонев, баща на Никол.

"Какво искаш! Какво искаш! Мръсницо! Животно мръсно!" Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина, заяви Илиана Джонева, майка на Никол.

Родителите са подали жалба в районната администрация. А от Столичната община заявиха, че ще направят проверка за случващото се вътре. Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. Отказала да говори пред журналисти. По телефона обяснила, че не е обиждала и удряла детето. И не чувства вина. Пред работодателя си обаче е признала за случилото се. В обяснение до директорката на детската градина, служителката пише, че е била уморена и изнервена, затова се е случило това, каза Галина Христова, директор на ДГ 27 "Детска китка".

Директорката я е предложила за дисциплинарно наказание. Какво да бъде то трябва да реши кметът на район "Надежда". Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.

Коментари

Задължително поле