Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Медицинският университет с най-модерното обучение за стоматолози в региона Откриха нови зали с 50 дентални симулатора

Деканът проф.д-р Стефан Пеев демонстрира модерното обучение пред гостите при откриване на новите симулационни зали

Студентите са в аудиовизуална връзка с преподавателите в реално време

Във Факултета по дентална медицина на МУ учат 700 студенти, като 1/3 са чужденци – от Германия и Англия

С най-модерни симулатори, произведени от водещ световноизвестен немски производител, студентите по дентална медицина още от началните курсове ще овладяват основните манипулации в обстановка, най-близка до реалната клинична работа. Двете оборудвани модерни зали с 50 симулатора и с интраорални дигитални скенери бяха открити от министъра на образованието Красимир Вълчев,от ректора на МУ проф.д-р Красимир Иванов, кмета на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев и от много гости. Симулационните зали са единствени по рода си както у нас, така и в целия регион. Те разполагат със система за аудиовизуална връзка между студенти и преподаватели в реално време. С помощта на САD-система се контролира и оценява работата на всеки студент, който има възможност на място да изследва и коригира работата си с помощта на триизмерни образи, получени след сканиране на работните му модели.

15-20% от студентите, завършващи дентална медицина в много европейски страни, не са пипали пациент по данни, изнесени пред Съвета на европейските зъболекари, който е консултативен орган към ЕК. В България бъдещите стоматолози започват работа с пациент още в трети курс и това е голямото предимство на нашето обучение, каза д-р Николай Шарков, председател на УС на Българския зъболекарски съюз. Във Факултета по дентална медицина във Варна се обучават 700 студенти, като 1/3 са чужденци, предимно от Германия и Великобритания, посочи деканът проф. д-р Стефан Пеев. Инвестицията в симулационните зали е над 2 млн. лева, собствени средства на Медицинския университет във Варна. Модерното оборудване ще се използва и за провеждане на програмата за следидпломно обучение на лекари по дентална медицина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.