Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Медицински оскар за проф. Николай Петров

Наши лекари с международно признание бяха отличени на тазгодишното издание на Националните медицински награди. Церемонията се състоя във вторник в хотел “Премиер Бест Уестърн” в София.

Една от специалните награди получи министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, който работи усилено за намаляване на публичните разходи като началник на ВМА, спечелил е професионално признание като анестезиолог и показа отлична работа в екип като министър на здравеопазването.
Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината по време на церемонията за Медицинските Оскари, отличи постиженията на академик д-р Богдан Петрунов.

Кампания срещу насилието

Със специална награда бе отличена и проф. Екатерина Титянова за нейния световен принос в неврологията.  Тя e доктор на медицинските науки, академик на Българската академия на науките и изкуствата и академик на Сръбската кралска академия.

Акад. Титянова има световен принос в различни области на неврологията – изучаване на походката, реорганизация на мозъка след инсулт, иновации в областта на ултразвуковата диагностика на нервната система. Създател е на първата школа по невросонология в България и на Балканска секция по невросонология.

Третото издание на годишните награди “National Medical Awards” 2017 подкрепи националната кампания “Не на насилието”, която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна.
Партньорите на събитието по връчването на престижните статуетки бяха Българският лекарски съюз, Пациентски организации “Зедно с теб”, Българският фармацевтичен съюз и ресорни медии. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете