Медицински сестри блокираха пътя Пазарджик-Пещера

Снимка: БТВ

Медицински сестри от Пазарджик блокираха тази вечер между 17.00 и 18.00 часа пътя между областния град и Пещера, предаде БТВ.

За да подкрепят колегите си в протеста, в Пазарджик пристигнаха здравни работници от Сливен, Пловдив, София, Казанлък, Девин и Пещера.

Блокадата продължи около час спря движението малко след кръговото в посока железопътната гара в Пазарджик.

Протестиращите настояха за незабавно увеличение на заплатите, както им беше обещано, но все още неизпълнено, както и за цялостна реформа в здравната система.

Едно от основните искания е болниците да не бъдат търговски дружества. На протеста беше обявено създаването на независима асоциация на българските медицински сестри. Според протестиращите липсва човечност в системата. На протеста беше обявено създаването на независима асоциация на българските медицински сестри.

"Не е протестът само за нашите заплати! Протестът е за цялото това население, защото това е вече геноцид към българското население: не се лекуват болните, ние търгуваме. Ние се радваме днес да дойдат онкоболни, ние се радваме днеска да има деца с пневмонии, ние се радваме днеска да има счупени! И ако няма си ги надписваме!", заяви Димитрия Димитрова, медицинска сестра от Пазарджик.

Коментари

Задължително поле