Медици и птицевъди чакат половин милион лева заплати в Монтана

Главна инспекция по труда

Две предприятия в Монтана от месеци не изплащат редовно заплатите на служители и работници и им дължат 500 000 лева. Фирмите се под постоянен контрол, наложени са им санкции за десетки хиляди левове, съобщиха от Инспекцията по труда в Монтана.

В началото на годината частно здравно заведение и дружество за отглеждане и преработка на птиче месо в областния град дължали на хората си над 1млн. лева. След извършените проверки, предписания и глоби собствениците платили около половината от борча, но пак останали за раздаване половин милион лева възнаграждения за последните 5-6 месеца.

На болницата са съставени 5 акта на стойност 9500 лева, а на птицекомбината14 акта за 23 000 лева. „Проверките и глобите ще продължат до пълното изплащане на сумите!”, заяви шефът на Инспекцията по труда в Монтана Димитър Петров.

В двете предприятия се трудят 300 работници и специалисти. Само през август Инспекцията по труда в Монтана е извършила 60 проверки в областта при които е открила 240 нарушения на трудовото законодателство. Инспекторите са дали 208 предписания за отстраняването на нередностите и са съставили 22 акта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България