Междуградските автобуси спират за час и половина днес

Превозвачите протестират срещу готвения Закон за автомобилна камара

В 14.00 часа, за час и половина, автобусите в цялата страна няма да тръгват от началните спирки по маршрута си и няма да превозват пътници. По този начин превозвачите ще протестират срещу подготвения от управляващите Закон за автомобилна камара.

Според бранша законът е „лобистки”, а създаването на Автомобилна камара застрашава конкуренцията и иззема функциите на държавата. Превозвачите смятат още, че по този начин ще се обслужват конкретни интереси на 2 – 3 фирми и това ще доведе до допълнителни разходи, които ще оскъпят услугата за крайния клиент.

Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива, обясни по БНР, че за времето на протеста няма да бъдат изпълнени над 2000 курса.

„Искрено се надяваме, че нашите клиенти ще ни разберат, защото, давате ли си сметка, ако този законопроект стане факт, каква тежест ще падне върху тях.? Ако до 12.00 часа на обяд нямаме обратна връзка с транспортната комисия и не знаем какво се случва, ние ще преустановим превозите за час и половина и пътниците ще се движат с час и половина закъснение. Направили сме някаква статистика на курсовете, които трябва да се изпълнят между 14.00 часа и 15.30 часа - около 2000 курса няма да бъдат изпълнени“, каза Милтенова.

Ако исканията им не бъдат чути, автобусните превозвачи ще минат към ефективна стачка на 25 юни.

Всички с билети за автобуси, които тръгват по това време, могат да поискат да им върнат парите или да изчакат тръгването на автобусите след час и половина.

От БДЖ информират пътниците, че имат готовност да пуснат допълнителни каси днес и да увеличат състава на влаковете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България